“Reis naar Kattendijke om mijn chocolade bonbons te proberen”

Deze week maakte ik een hand vol met mijn favoriete bonbons:

“Poire William” gemaakt met peer, honing, kaneel en Poire Williams-likeur. (Zeeuwse ruitboomgaard ontmoet Franse likeur)

Earl Grey thee (voor de Engelsen in mij)

Zachte truffel São Tomé rijk en vol karakter gaat je meenemen op een reis naar exotisch rood fruit.

Karamel Goud met rijke smaaktoetsen van toffee, boter, room en een verrassend vleugje zout.

Catunambu Spaanse espresso koffie.

Met het whisky-evenement op 27 mei wil ik wat nieuwe bonbons laten proeven.

Tamnavulin Whisky & The Ardmore Legacy Speyside Whisky

De whisky bonbons zijn gemaakt met chocolade uit Brazilië deze passen perfect bij elkaar gemaakt met cacao uit de Amazone en Bahia.

Het proeven van de pure chocolade van één oorsprong, is als je overgeven aan een waterval van intense cacaosmaken, versterkt met verbazingwekkende bittertjes en verfrissende zuren. “Zeer intense bittere en zure cacaosmaak. Fruitige tonen van onrijpe banaan en rokerige hints”

The Ardmore Legacy Speyside Whisky – Schots

Een licht rokerige whisky met tonen van vanille, honing en kruiden. Ardmore, opgericht in 1898, heeft een sterk geloof in distilleren volgens de traditionele methode. Alle whisky’s van Ardmore hebben aromatische rook in de geur en smaak, te danken aan de Highland turf die gebruikt wordt om de gemoute gerst te drogen. Uniek voor een single malt uit de Highlands. Hij is non chill filtered. Dat wil zeggen dat de whisky alleen gefilterd om deeltjes uit de whisky te halen. De smaak en het aroma wordt bij deze methode maximaal behouden.

Tamnavulin  Whisky – Schots

Deze whisky is gemaakt in een distilleerderij die is geopend in 1966, werd gesloten in 1995, maar in 2007 weer heropend is. De whisky komt uit het hart van de Speyside en is toegankelijk en zacht van smaak. Door de rijping te eindigen op sherry vaten krijg je een licht zoete whisky waarin tonen van appel, honing, peer en ananas te vinden zijn.

Op aanvraag gemaakt:

Gezouten karamel pure chocolade brokken.