Hospice Het Clarahofje viert 25-jarig jubileum

Het is met groot genoegen dat ik sponsor het stichting van Hospice Het Clarahofje voor hun 25-jarig Jubileum.

Stichting Het Clarahofje staat op vrijdag 10 februari uitgebreid stil bij het 25-jarig jubileum. Dat gebeurt met sprekers en muziek in de Westerkerk in Goes.

De Stichting is in 1992 opgericht door Marianne van Meer. Zij opende met Het Clarahofje het eerste hospice in Zeeland, toen nog in haar woning in Hansweert. Daar verzorgde zij samen met vrijwilligers ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase. In 2010 zocht en vond Van meer samenwerking met Zorgstroom waarna Het Clarahofje naar een nieuw en groter hospice aan de rand van Goes verhuisde. Met ruimte voor vijf bewoners kon worden voldaan aan de groeiende behoefte aan palliatieve terminale zorg in de regio. Die wordt in Het Clarahofje inmiddels verleend door professionele medewerkers en is gericht op het voorkomen en verlichten van lichamelijk en geestelijk lijden. Daarnaast is er aandacht voor de verwerking en beleving van het ziek zijn. Ook de naasten van de bewoners kunnen rekenen op medeleven en betrokkenheid.

Tijdens de jubileummiddag zijn er diverse sprekers, onder wie pastor Marinus van den Berg. Hij werkte 40 jaar als geestelijk verzorger in verpleeghuizen en in hospice Cadenza in Rotterdam. Hij schreef vele boeken over onder andere palliatieve zorg, verlies en rouwverwerking. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe boek Meegaan tot het einde. De middag begint om 13 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan via clarahofje25@zorgstroom.nl.

www.clarahofje.nl

Hallo Emma,
Dank je wel voor de lekkere bonbons namens alle medewerkers van het Clarahofje.