Donderdag 12 April is de chocolade studio gesloten. Ik ga naar de Callebaut-keuken.

Donderdag 12 april is de chocoladestudio gesloten. Ik ga naar de Callebaut-keuken voor een inspiratiedagkans voor een op een met een van de topkoks van Callebaut.
In februari maakte ik de tijd om met Aneesh Popat te werken om meer te leren over een nieuwe trend in ganaches op basis van water, dit biedt een meer heide optie voor donkere chocoladebonbons door middel van koude perssappen die de vitimins behouden en de smaak van de chocolade naar voren brengen en het sap van fruit en groenten …. ja ik zei dat groenten niet alleen over welk ingrediënt, maar bijpassende chocolaatjes uit de hele wereld. is het een bonbon voor fruit … ik denk eraan om São Tomé een rijke tropische fruitsmaak toe te voegen.
Chocolade zoals we allemaal weten, zorgt ervoor dat je je op een bepaalde manier gaat voelen, maar wat als door het gebruik van verschillende kruiden en verschillende vegatables dit kan bijdragen aan je ervaring. Zou dit een idee kunnen zijn? Dit gebied van waterbasis ganaches is een nieuwe manier van werken / denken ter vervanging van boter en room.

Dit zou een wereld van veganistische chocolaatjes kunnen openen … is dit iets dat je zou willen?
Diegenen die de chocolatiestudio in februari hebben bezocht, hebben wat ganaches op water geprobeerd. Het antwoord was geweldig, bedankt voor al je feedback!
Op water gebaseerde ganaches brengt een nieuwe vraag houdbaarheid ???
Ik wil de houdbaarheid en een wateractiviteit in chocolaatjes onderzoeken aan de hand van een wateractiviteitsmeter. Deze machines zijn een grote investering om te kopen en zullen me een beter begrip geven van de houdbaarheid …
Dit is een doorlopend verhaal voor mij … in 2017 ging ik naar een cursus in Callebaut België voor meer begrip van het maken van recepten. Voor mij is het brengen van verse ingrediënten, het nemen van wat er in sezion is en het maken van chocolaatjes mijn passie.

De glazen wand is een verlanglijstje van u, mijn klanten … wat wil u dat ik voor je maak? … maar het begrijpen van hoe je die perfecte recept kunt maken, is een diepe wetenschap. Een wetenschap waar ik meer van wil weten.

Bedankt voor u voortdurende steun.

Beste wensen,

Emma